Paracord karkötő készítése

Mi az a paracord?

A paracorda a parachute cord, ejtőernyő zsinór nevének rövidítése. Ezek a zsinórok szigorú szabványok alapján készülnek. erősek, szilárdak, megbízhatóak.

Nagy divta manapság ilyen karkötőt készíteni, akár pénzért, eladásra, akár ismerősnek ajándékba.

A paracord karkötő inkább férfiak számára jó ajándék ötlet, de hölgyek is hordanak ilyet, főként, ha gyakran kirándulnak, túráznak. Tehát, ha férfi ismerősödnek keresel ajándék ötletet, akkor ne keresgél tovább, megtaláltad a legjobb és egyben praktikus ötletet.

Paracord karkötő készítéséhez hozzávalók

A karkötőhöz egyszínű vagy több színű zsinórra lesz szükség. Készítheted a karkötőt csomózását úgy, hogy a végét összekötöd, de olyan karkötőt is készíthetsz, aminek csatt van a végén. Az ilyen csattokba szoktak túlélő felszerelést rejteni. Ha az ismerősöd nem csupán hobbi kiránduló, akár ilyen komolyabb csattal is készítheted számára a karkötőt.

A választott zsinórok színe lehet egyszínű, többszínű, egymással harmonizáló, és egymástól látványosan elütő válogatású is.

paracord-karkoto

Paracord karkötőt használata a hétköznapokban

Ez a karkötő több, mint egy karkötő. Érdemes úgy csomózni, hogy ha szükséges, ki lehessen bontani. Mikor lehet szükséged 1-1,5 méteres, szinte elszakíthatatlan kötélre? Azt szokták példaként említeni, hogy ha kirándulás közben leszakad a táskád pántja, vagy sátorállításnál szükség lehet egy biztos kötélre, zsinórra. De én mondok egy szomorú, ám hétköznapi példát, ami akár a város közepén is megtörténhet veled.

Mondjuk, találsz egy gazdátlan, az út közepén, az autók között szaladgáló kétségbeesett kutyust. Sikerül odahívni magadhoz, ezzel megmented az életét, de hogyan tovább? Neked nem kell pánikolni, nyugodt mozdulatokkal leoldod a karkötőt a kezedről, és máris van egy pórázod, amin a kutyus elvezetheted a legközelebbi orvosig, vagy állatmenhelyig, vagy legalább vigyázhatsz rá, hogy ne szaladgáljon az úton, míg érkezik segítség.

Kinézetre hasonló, mint a textil karkötő, aminek a készítésével a Textil karkötő készítése című cikkben foglalkoztunk!

Összegezve

A paracord karkötő nem csupán egy divatos kiegészítő, hanem egyfajta életstílus, kicsit olyan, mint a cserkészeké, csak csinosabb. Van egy olyan ékszered, ami segítséget nyújthat neked, és a barátaidnak a legkülönfélébb helyzetekben is. Szerencsére paracord zsinórt többféle vastagságban és millió színben lehet kapni, így a variációk száma végtelen, lehet akár szezonális ajándékot is készíteni belőle.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*