Mitől lesz stílusos egy férfi?

A mai modern világban a magabiztos férfiak egyik ismérve a stílusosság és a megjelenés. Ennek eléréséhez persze számos út vezethet, ezért az alábbiakban sorra vesszük mitől is lesz stílusos egy férfi a mindennapokban.

Legyünk magabiztosak!

Mielőtt még bármilyen méreg drága designer terméket vásárolnánk magunknak a stílusosság jegyében, érdemes megjegyeznünk, hogy a stílus akkor hiteles, ha azonosulni tudunk vele. Nem a legfrissebb divattrendek és még csak nem is a pénztárca mérete határozza meg, hanem az, hogy mennyire illik az egyéniséghez, mennyire emeli ki, erősíti a személyiséget. Szín, minta, fazon, kiegészítő, stílus ezek mind együttesen csak hozzáadhatnak megjelenésünkhöz, ami a magabiztossággal eredményezhet igazi stílust. Emiatt ha a megjelenés, stílus önazonos, a fellépés is sokkal magabiztosabb és megnyerőbb lesz.

Stílusos kiegészítők vásárlása

A valódi stílusossághoz érdemes átgondolni, hogy hosszú távon kevesebb, de minőségi ruhadarabokba fektetünk be, vagy inkább gardróbunk méretét kívánjuk növelni. A stílus örök, hiszen az egyéniséget fejezi ki, így időt, energiát és hosszú távon költségeket is meg lehet takarítani, ha tudatosan, saját stílusunknak megfelelően építjük fel a ruhatárat. Kiegészítőkkel is nagyon jól lehet variálni a megjelenést és lehetünk stílusosak, egyediek. Erre pedig a férfiak számára is számtalan lehetőség van az egyszerűbb, kifinomultabb változatoktól az extravagánsabb darabokig. Az alábbi kiegészítők közül mindenképp érdemes azonban egyet mindenképp érdemes választani, ha stílusos férfi kiegészítőket szeretnénk:

  • karóra
  • táska
  • pénztárca
  • öv
  • nyakkendő

Stílusos férfi karórák

A stílusos karórák között szövet, bőr és fém karórákat is találhatunk. Emellett valóban egyedi megjelenést kölcsönözhet számunkra például egy úgynevezett „skeleton” karóra, amivel egyértelműen kitűnhetünk a tömegből.

Férfi táskák

A megfelelő táska épp úgy a stílusos férfiak jellemzői, mint az öltöny, vagy épp a karórák. Egy elegáns aktatáska, de akár egy laptop táska is tökéletes választás lehet, sőt mi több ha jól választunk akár egy sporttáskával vagy hátizsákkal is belenyúlhatunk a tutiba.

Pénztárcák férfiaknak

A pénztárca amikor előkerül szintén sokat elárulhat stílusunkról, ezért nem árt ha erre is kellő figyelmet fordítunk. Egy kopott, elhasználódott pénztársa semmiképp sem kellheti egy stílusos férfi összképét. Ugyanakkor egy klasszikus fekete,vagy barna bőr pénztárca mindenképp

Öv és nyakkendő kiegészítők férfiaknak

A valóban stílusos férfiak számára pár öv és nyakkendő egyértelműen elengedhetetlen. Ezekkel bármely nadrág, illetve öltöny feldobható, és kiegészíthető. Öv választás terén a bőr lehet az ideális választás, míg nyakkendő terén manapság az úgynevezett karcsúsított, vagyis „slim fit” darabok a legnépszerűbbek.

Ügyeljünk a frizuránkra!

Nem csak az életstílus, egyéniség, arc- vagy fejforma fontos, de ma már a szakállat, borostát is hasznos figyelembe venni a választott frizuránál. A férfi hajdivat már sokkal megengedőbb, de érdemes azt az egy-két frizurát megtalálni, ami valóban passzol hozzánk, ebben pedig egy gyakorlott fodrász, borbély remek tanácsokat tud adni, a mindennapokban pedig egy-egy hajápolási kelléket is érdemes beszereznünk borotválkozáshoz, vagy szakállápoláshoz.

Összegezve:

A stílusos férfiak számára tehát az öltözködés, a megfelelő kiegészítők, az ápoltság és a megjelenés is egyaránt a teljes összképhez járulhat hozzá. Ehhez mindössze arra van szükség, hogy ragaszkodjunk saját identitásunkhoz és ahhoz igazítsuk megjelenésünket is. A legjobb ékszerek férfiaknak című cikkben is ehhez a témához adunk tanácsokat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*