Horgonyos karkötő titkai

Mostanában az egyik legdivatosabb karkötők közé tartozik a horgonyos karkötő. Amikor a szalag, vagy a bőrszíj végén egy horgony medál van, és ez a medál egyben a karkörkötő kapcsa is, ezzel záródik a csukló körül, ez tartja meg.

Van olyan horgonyos karkötő is, amikor a horgony medál a karkötő közepén lévő dísz, nem pedig a kapocs.

Népszerű maga a karkötő, de vajon tudjuk mit jelent valójában ez a horgonyos szimbólum és milyen egyéb titkai vannak még a karkötőnek?

Horgony szimbólum jelentése

Horgonyt a halászok, hajósok használnak. A horgony az, ami a viharban is képes a hajót egy helyben, lehorgonyozva tartani, ezért nem sodorja el a vihar. „Egyértelmű” tehát, hogy egy vallási szimbólummal állunk szemben. Arról nem szól a történet, hogy miért pont ezt választották a korai keresztények, talán egy halászfaluból indult útjára a dolog.

De az elnyomó rómaiak orra előtt rajzolgatták magukra a horgokat, horgonyokat, és ez azt jelentette, hogy titokban ők bizony keresztények. Festették a házak falára is, jelezve, hogy biztonságos ház, menedék. Így szépen lassan az horgony, vagyis az anchor az összetartozás, a stabilitás és az erő szimbóluma lett.

De nem kell sem tengerésznek, sem hívőnek lenned, hogy horgonyos karkötőt viselj, hiszen ez a biztonság, stabilitás, megállapodás szimbóluma is.

Ugyanakkor létezik olyan horgony medál, amin a horgony szára el van törve. Ez bizony a szerelmi-, vagy a vallásban való csalódást jelenti, az összetört szívet, a reménytelenséget.

Szintén nagyon divatos karkötő a Textil

fekete-piros-szinu-horgonyos-karkoto

Horgonyos karkötő készítése

A horgony maga lehet bármilyen anyagból…

  • ezüst
  • bronz
  • nemesacél
  • akár aranyból is.

Lehet gravírozott is, ez abszolút egyedivé teszi.

A felfűző anyaga, ami maga a karkötő anyag, lehet…

  • bőr
  • szintetikus zsinór
  • textil.

A horgonyos karkötő készülhet egyszínű, vagy akár a szivárvány színeiben is pompázó anyagokból.

Horgonyos karkötő pároknak

Egyre népszerűbb páros karkötőként a horgonyos, mert a megállapodottságot, a révbe érkezést jelenti. De nem csak stabil kapcsolatot jelenthet, hanem azt is jelzi, hogy viselője már nem útkereső, kalandor, hanem megérkezett.

Akár azt is jelentheti a viselője számára, hogy felnőtt. Hiszen a stabilitást adhatja kapcsolat, munkahely, vagy valamilyen megpróbáltatásokkal teli időszak vége, például hosszú betegség vagy gyász.

Összegezve, a horgonyos karkötő egyszerre jelenti az erőt és stabilitást. Készülhet változatos színekben és anyagokból. De válassz bármilyen összeállítást, biztos lehetsz benne, hogy egyedi megjelenést és kisugárzást ad neked.

A horgonyos karkötő nagyszerűen kiegészíti a textil karkötőt. Együtt, egymás mellett is hordhatod vagy éppen kedved szerint váltogathatod őket! A textil karkötőkől bővebben A textil karkötő készítése című cikkben írtunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük