Hogyan készíts otthon egyedi ékszert?

Minden évszak rejt magában pár gyönyörű dekorációs elemet, amit felhasználhatunk különböző ékszerek gyártására. A hobbi webshop termékeivel kiegészítve pedig stílusos és varázslatos darabokat készíthetünk. De vajon, hogyan lehetséges mindez a hobbi webshop termékei segítségével? Cikkünkben röviden bemutatjuk, hogyan alkothatsz otthon egyedi ékszert. 

DIY kiegészítők 

A különböző darabok legyártása az egész család számára igazi élmény lehet. Nincs szükség másra csak egy kis fantáziára, kreativitásra és kézügyességre. A szebbnél szebb láncok, karkötők és fülbevalók csak úgy halmozódnak majd a szobában, amit aztán el lehet ajándékozni, de megpróbálhatjuk őket eladni is.  

Az anyagok beszerzése 

Az interneten manapság már szinte bármit könnyen beszerezhetünk, ami az alkotáshoz szükséges. A hobbi webshop termékei között találhatunk fülbevaló akasztókat, láncokhoz elengedhetetlen zsinórokat, de még kapcsokat és gombokat egyaránt. Tulajdonképpen bármi szolgálhat alapanyagként, legyen szó glitterről, sodronyról, gyöngyökről, de akár medál alapokról, illetve damilról egyaránt. A kicsik és a nagyok is biztosan élvezni fogják már a folyamat ezen részét is.  

Ékszerkészítés házilag 

A gyártási folyamat azonban türelmet és figyelmet igényel, hiszen csak így érhetünk el csodálatos végeredményt. Nem mindegy, hogy milyen méretben és milyen megoldással alkotjuk meg az adott darabot. Egy biztos, a saját magunk által készített kiegészítőkkel 100%, hogy nem találkozunk majd az utcán.  

Nagyon divatosak a bojtos fülbevalók, amikhez az alábbi kellékekre lesz szükség: 

  • Ragasztó 
  • Fogókészlet 
  • Selymes bojt, különböző színekben 
  • 2 darab fémkarika 
  • 4 darab fémgyöngy 
  • 2 darab talpas szerelőpárna 
  • 1 pár fülbevaló akasztó 
  • Kagylógyöngyök 

Ha már megvannak a kiegészítők, akkor jöhet a termék összeállítása. A kör alakú alapra mehetnek a gyöngyök, majd pedig a színes bojt. Ezt követően ismételjük meg ezt addig, amíg a karika felülete el nem tűnik. Zárjuk le és vegyük elő a talpas szerelőpálcát, amire mehetnek a kagylók, a fogóval hajlítsuk meg a pálcát, majd egy csípőfogó segítségével távolítsuk el a felesleges részt.  

Persze léteznek ennél jóval egyszerűbb megoldások is, hiszen nem mindenki ilyen kreatív, illetve kézügyessége sincs mindenkinek. Ilyen esetben jöhet egy rugalmas zsinór, amire gyöngyöket, kisebb kagylókat, vagy éppen ásványok fűzhetünk fel. A végét csak kössük össze és már kész is a nyári karkötő, illetve nyaklánc.  

Összegezve 

Bár nem mindenkinek van ötlete, hogy milyen termékeket is gyárhat le a hobbi webshop termékeiből, bízunk benne, hogy ebben a cikkben segítségedre voltunk. A gyöngyök segítségével szinte bárki könnyedén alkothat stílusos kiegészítőket a nyárra. Ezek remekül mutatnak majd a szabadtéri koncerteken, nyaralásokon, esetleg kisebb fesztiválokon egyaránt. A textil karkötő készítése és a Paracord karkötő készítése című cikkekben is hasznos ötleteket találsz.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*