Ezüst karkötő tisztítása

Miért feketedik meg az ezüst karkötő?

Gyakran láthatjuk, tapasztalhatjuk, hogy az ezüst ékszerek megfeketednek, és fekete nyomokat hagynak a bőrünkön. Azért történik így, mert ez egy természetes kémiai folyamat, ha az ezüst a kénnel találkozik, úgynevezett ezüst-szulfid réteg képződik a felületén.

Hogyan találkozhat az ezüst kénnel?

A levegőnek is van kén tartalma, a kipufogógázok miatt. Aztán, a kozmetikumaink is gyakran tartalmaznak ként.

A termálvíz is kén tartalmú, érdemes levenni az ezüst karkötőt, mielőtt fürdeni megyünk.

Ezenkívül, a bőrünkön lévő izzadtság is okozhat elszíneződést, mivel savas kémhatású.

Ha tetszenek az ezüst karkötők, akkor ajánljuk A csodás ezüst karkötő című cikket, mert abban részletesen írtunk róla!

ezust-karkoto-tisztitasa

Ezüst karkötő tisztítása

Amennyiben a megelőző intézkedések ellenére megfeketedett az ezüst ékszer, használhatunk ezüsttisztító pasztát, ami a karkötő mélyedéseiből is kit tudja tisztítani a koszt.

Ezüst karkötő tisztítása – megelőzés

Ahogy az a betegségek esetén is javallott, az ezüst tisztítását is kezdhetjük a megelőzéssel.

Az ékszeres dobozban, vagy fiókban, ahol tartjuk az ezüst ékszereket, tegyünk egy kis darab krétát, az felszívja a levegő nedvességét, amely Így nem az ezüst karkötőn fog lecsapódni.

Gyakran töröljük át az ezüst észereinket ezüsttisztító kendővel, mely erre a célra készült, ezzel is megakadályozhatjuk a karkötő feketedését.

Ragyogó ezüst karkötők között válogathatsz a Steeel.hu ékszer webshopban.

Ezüst karkötő tisztítása – Házi praktikák

Ecet és szódabikarbóna. 0,5 csésze fehér ecetet és 2 evőkanál szódabikarbónát összekeverni, majd beletenni a karkötőt és ázni hagyni két-három órán keresztül.

Fogkrém. Az ezüst ékszer tisztítása fogkrémmel régi, mondhatni hagyományos módszer, hiszen a fogkrémnek polírozó hatása is van. Kis mennyiségű fogkrémet tegyünk egy rongyra vagy a fogkefére, mert a fogkefe a redőkbe, az ékszer mintáinak a mélyére is befér.

Kukoricakeményítő. A kukoricakeményítőből és vízből készült paszta is jó az ezüst tisztítására.

Ha úgy látjuk, hogy sem az ezüsttisztító kendő, sem a házi praktikák nem használnak, vagy jobb szeretnénk inkább szakemberre bízni az ezüst karkötő tisztítását, vigyük be egy ötvös műhelybe, ahol szakértő kezek veszik kezükbe az ügyet.

Egy ezüst ékszer kiváló ajándék lehet karácsonyra nőknek! Ha még gondolkozol rajta, akkor ajánljuk az Ezüst ékszer karácsonyra nőknek című cikket!

Összegezve

Az ezüst karkötőknek szükségük lehet gondoskodásra, mert a levegőben lévő anyagoktól és a bőrünkön lévő izzadtságtól megfeketedhet. A nyomokban fekete ezüst karkötő nem szép, ezért már rengeteg házi praktikát kitaláltak őseink arra, hogyan tisztítsunk ezüst ékszert.

Ha nem szeretnénk ezekkel kísérletezni, akkor megoldás lehet az ezüsttisztító kendő vagy paszta, ezenkívül, bármelyik ötvös műhelybe bevihetjük tisztításra az ékszereinket.

Az Ékszerek tisztítása című cikkben valamennyi gyakori ékszer típus tiszításához adunk ötleteket!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*