Erre az három dologra figyelj arany ékszer vásárlásakor

Az ékszerek többsége egy életre szól. Az értékálló alapanyagokból készült arany eljegyzési gyűrűk vásárlása azonban igényelhet némi utána járást. A legtöbb helyen azt javasolják, hogy ebből a nemesfémből készült változatot válasszunk, amelyből idehaza a 14, illetve a 18 karátos ötvözetek közül válogathatunk. Ebből a cikkből kiderül, hogy mire figyelj gyűrű vétele során!

Mit jelentenek a karátszámok?

Az adatok jelzik, hogy az ötvözet mennyi színaranyat tartalmaz. Minél nagyobb ez a szám, annál több arany található meg az ékszerben. A 18 karátos darabokba kerül a legtöbb, finomsága pontosan 750%, ez jóval több mint a 14 karátos gyűrűk esetében, amelyeknél ez az adat 585%. Éppen ezért a 18 karátos ékszerek inkább alkalmi meglepetések, míg a 14 karátosak választhatóak akár mindennapi viseltre is. Mivel az arany eljegyzési gyűrű vásárlásakor arra is hangsúlyt fektetünk, hogy azt mindig hordani fogja a kiszemelt hölgy, így célszerűbb egy 14 karátosat választani.

Az aranyötvözet színei

Amikor aranyat nézünk, elengedhetetlen, hogy egy tapasztalt szakember segítségét kérjük. Ahhoz, hogy megtaláljuk a megálmodott darabot, szükségünk lesz pár tanácsra. Az alapanyagok megválasztásánál jó, ha törekszünk az összhangra, hogy az arany és a drágakő stílusa illeszkedjen egymáshoz. Az arany esetében háromféle szín létezik, köztük a hagyományos sárga, az elegáns fehér, illetve a modern rozé.

Sárgaarany

A sárga örök klasszikus, amely sosem megy ki a divatból, mindig stílusos és egyedi marad. Ez a változat a szerelem, a siker és a luxus jelképe, így sosem lőhetünk mellé egy sárgaaranyból készült eljegyzési gyűrűvel. Választhatunk hozzá melegebb színű drágaköveket, amik remekül mutatnak ezzel a változattal. Az aranyat kiemelik a sárgás árnyalatú drágakövek, int a zafír, illetve a citrin.

Fehérarany

A fehérarany egyedi és stílusos megjelenést biztosít a viselőjének. A letisztult hatású ékszer minden bőrtípushoz remekül illik. A drágakövek közül a különösen elegáns, hűvös színek illenek hozzá a legjobban. Ilyen a kék, vagy éppen a lila zafír.

Rozéarany

Ez a szín elegáns és nőies viseletet biztosít bármely hölgy számára, amely csodásan mutat a vintage stílusú darabok anyagaként. A romantikus hatású ékszer a sötétebb, vagy éppen a nagyon világos bőrtípushoz illik a legjobban. Választhatunk topáz drágakővel készült gyűrűket is, amik egyediek és bárkin remekül mutatnak.

A fémjelzés

Idehaza csak olyan nemesfémből készült gyűrűt, láncot, karkötőt, fülbevalót, vagy egyéb ékszert lehet árulni, amelyet fémjellel láttak el. A legtöbb webshopban kizárólag olyan darabokat forgalmaznak, amiken feltüntetik a Nemzeti Hitelesítő Intézet fémjelét.

Összegezve: Arany eljegyzési gyűrű vásárlásakor több dologra is oda kell figyelnünk. Fontos az ötvözet színe, annak karátszáma, illetve természetesen a fémjel feltüntetése is. A színek kapcsán választhatunk a hagyományos sárga, a letisztult fehér, illetve a modern és vintage hatású rozé közül is.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*