5 ékszer, amit hobbi kellékekből is elkészíthetünk

Nem is sejtenénk, hogy egyszerű hobbi alapanyagokból és egy kis ötletességgel milyen modern és egyedi ékszereket készíthetünk. Az alábbi írásunkban bemutatunk 5 ékszert, amik alapanyagait egy jó kreatív hobbi webáruház kínálata mind tartalmaz.

1. Makramé nyaklánc

A makramé egy fonalas, csomózáson alapuló kézimunka technika, amivel egészen nagyméretű használati és dísztárgyakat készíthetünk, de tökéletesen alkalmas kisebb dekor vagy ékszer alkotások számára is. Makramé zsinórfonalból gyönyörű, kacskaringós nyakláncokat készíthetünk, kifejezetten jól néz ki, ha nagyobb mintát választunk. Egy átlagos hétköznapi viseletet is nagyon feldob egy ilyen nyaklánc. Makramé fonalakat rengeteg színben és vastagságban kaphatunk, az internet tele van mintagyűjteményekkel.

Hozzávalók: makramé fonal.

2. Textil karkötő

Egyszerű fonalakból is trendi karkötőt készíthetünk. Válasszunk ki egy vékonyabb drótot, tekerjünk rá színes fonalakat különböző sűrűségben, akár helyeket is kihagyva, és egy kapoccsal zárjuk le a drótot. Akár barátságkarkötőként is adhatjuk ajándékba.

Hozzávalók: színes fonal, drót, kapocs.

3. Süthető gyurma fülbevaló

A süthető gyurma a sógyurmához hasonló igazi kincsesbánya az ügyes kezű, kreatív alkotóknak. Egészen elképesztő tárgyakat készíthetünk gyurmából, figurákat formázhatunk belőle, nyújthatjuk, hajtogathatjuk, festhetjük. Sütőben égetve kapja meg végleges formáját. Kezdetként készíthetünk egyszerű geometrikus formákat, amiket felfűzünk egy fülbevaló alapra.

Hozzávalók: süthető gyurma, festék, fülbevaló alap.

4. Műgyanta gyűrű

Az epoxi műgyanta egy folyékony állagú, gyorsan kötő anyag, amivel elképesztő látványvilágú ékszereket készíthetünk. Az egyik ékszerkészítési mód során a műgyantát szilikon formákba öntjük, színezhetjük, csillámokat vagy virágokat szórhatunk bele, a megdermedés után pedig kiemelhető a formából a kész ékszer. Egyszerű és egyedi gyűrűt készíthetünk, ha egy gyűrűalapra apró képet helyezünk, rátesszük a gyantacseppet, így olyan lesz, mintha egy kis üvegbúra alatt lenne a képünk.

Hozzávalók: műgyanta, gyűrű alap, díszítő elemek (pl. kép, csillámok).

5. Fagyöngy nyaklánc

A natúr fagolyók remekül díszíthetők festéssel. Használjunk élénk, akár neon színeket vagy fújjuk le a golyókat fémhatású festékkel. Válasszunk egy szép láncalapot vagy színes fonalat, és erre fűzzük a golyókat. Jópofa, ha különböző nagyságú golyókat használunk a nyaklánc elkészítéséhez.

Hozzávalók: fagolyók, festékek, lánc alap.

Összegezve: Egy jó kreatív hobbi webáruház kínálata igazi kincsesbánya a saját készítésű ékszerek összeállításához. A következő 5 alapanyag ideális választás ékszerek elkészítéséhez:

  • makramé fonal
  • textil fonal
  • süthető gyurma
  • műgyanta
  • fagolyó.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*